058-724-7365 info@tama38.org.il

4 טיפים לקביעה של תקציב שיפוץ הבית

4 טיפים לקביעה של תקציב שיפוץ הבית
שיפוץ הבית

לפני שאתה מתחיל לבחור את האריחים והצבע לקירות, תקפיד לדעת כמה יעלה לך לשפץ את הבית.

החלק הקל בתהליך הוא לדעת את מטרת שיפוץ הבית – בין אם אתה מנסה לעמוד בקצב הגידול המשפחתי, מוסיף שטח למשרד או מעלה את ערך הבית.

אבל כדי להבין כיצד לתכנן את שיפוץ לבית מבלי לרושש את חשבון הבנק… שם זה יכול להיות דבר מאוד מורכב.

להלן ארבעה צעדים מרכזיים בתכנון פרויקט שיפוץ הבית שלך:

הערכת עלויות שיפוץ הבית

ככלל אצבע, אתה לא צריך להשקיע יותר על כל חדר מאשר הערך של החדר כאחוז מתוך ערך הבית הכולל שלך (לכן, ראשית קבל ערך כללי של הבית שלך).

לדוגמא, המטבח בדרך כלל נחשב ל 10%-15% מערך הנכס, אז אל תשקיע יותר מכך בעלויות שיפוץ המטבח. כלומר, אם הערך של ביתך הוא 1,000,000 ש”ח אז אתה תרצה להשקיע 150,000 ש"ח או פחות. שיפוץ המטבח לא צריך לעלות יותר מ 10%-15% מערך הבית.

משהו שצריך לזכור: בניגוד לאמונה הרווחת, שיפוץ מטבח מציע את החזר ההשקעה הנמוך ביותר על פי ניתוח של מספר חברות מובילות בתחום הנדל”ן. כל שקל שאתה מוציא על שיפוץ המטבח מחזיר לך חצי שקל.

מה מציע את ההחזר הגבוה ביותר על ההשקעה? שיפוץ בטווח הבינוני של חדר השירותים.

קבל הצעות מחיר מקבלנים עבור שיפוץ הבית

קבלנים מסוימים יתנו לך הערכה על בסיס מה שהם חושבים שאתה רוצה לבצע ועבודה המבוצעת תחת הנסיבות הללו היא כמעט בוודאות תעלה יותר. אתה חייב להיות מאוד ספציפי לגבי מה שאתה רוצה לבצע ולהגיד את זה לקבלן – עד לכדי החומרים שאתה רוצה להשתמש בהם.

תקפיד כי ההערכה של הקבלן כוללת את מלוא היקף הפרויקט.

קבל הצעות מחיר ממספר קבלנים, זרוק את מי שנותן לך את הצעת המחיר הנמוכה ביותר. הליכה עם הבחירה הזאת יכולה לגרום לבעיות מכיוון שקבלנים במחיר נמוך ידועים ככאלה שמעגלים פינות על חשבונך.

היצמד לתכנית שיפוץ הבית

ככל שהשיפוץ מתקדם, אתה אולי תתפתה להוסיף פרויקט "קטן" נוסף או לשלב את העיצוב החדש ביותר ברגע האחרון. אבל תדע כי כל פעם שאתה משנה את דעתך, זה אומר לשנות את ההזמנה וכל שינוי קטן יכול להיות בעל עלות גבוהה. אם זה אפשרי, תשאף להיצמד להסכם המקורי.

אפילו שינויים קטנים בהיקף פרויקט השיפוץ שלך יכולים להוסיף עלויות משמעותיות.

הסבר על עלויות נסתרות של שיפוץ הבית

הבית שלך אולי נראה מושלם מבחוץ, אבל יכולות להיות מספר בעיות האורבות מתחת לפני השטח. למעשה, ליקויים נסתרים הם אחת הסיבות לכך שפרויקטים של שיפוץ מסתיימים בכך שהם עולים לפעמים אפילו פי שתיים יותר מהמתוכנן.

אז במקום לחשוב מאיפה לארגן את הכסף הנוסף לאחר מעשה, תן לעצמך הכנה מראש. הגורם המרכזי ל10 עד 20% (או יותר) מהתקציב בחוזה שלך הוא עבור הוצאות לא צפויות מכיוון שהן יכולות, וסביר להניח שגם יופיעו. למעשה, זה נדיר מאוד שפרויקט עובר בצורה חלקה לחלוטין. עדיף להישאר עם עודף בסוף מאשר להרגיש שלא היית מוכן להפתעה.

לסיכום, במאמר זה סיקרנו 4 נקודות מרכזיות שיש להכין בעת כניסה לפרוייקט של שיפוץ הבית. אם אתה כבר מחליט שאתה עושה את זה והולך על הצעד המשמעותי הזה, עשה זאת באופן הנכון והמדוייק ביותר כך שתוכל לחסוך כסף, הפתעות, וכאבי ראש. אז כן, שיפוץ הוא תהליך לא פשוט, אבל עם ההכנה הנכונה והמידע המתאים – אפשר בקלות יחסית למנוע המון בעיות.

 

דילוג לתוכן